Λεύκανση

Λεύκανση

Το absolute must ενός όμορφου χαμόγελου

Είναι πλέον το absolute must ενός όμορφου χαμόγελου! Απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Δεν χαλάει τα δόντια. Μπορεί να δημιουργήσει παροδική ευαισθησία (φεύγει αμέσως μετά το τέλος της λεύκανσης).
Προηγείται καθαρισμός και γυάλισμα των δοντιών. Όσο κρατάει η διαδικασία, απαγορεύεται το τσιγάρο, ο καφές, κόκκινο κρασί, κλπ.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ:

Λεύκανση στο ιατρείο για μισή ώρα με ειδικό υλικό (OPALESCENSE X-TRA της ULTRADENT) που ενεργοποιείται με την χρήση πηγής φωτός, εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί υλικό το οποίο να μην χρειάζεται ενεργοποίηση από πηγή φωτός (OPALESCENSE X-TRA BOOST της ULTRADENT).

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.opalescence.gr

Στην συνέχεια χρησιμοποιούνται από τον ασθενή ειδικά ναρθηκάκια μιας χρήσης για 5 ημέρες στο σπίτι του, προγεμισμένα με το υλικό της λεύκανσης (έτοιμα προς χρήση) για μισή ώρα (TRES WHITE της ULTRADENT).
Δεν συνιστάται μόνο λεύκανση στο ιατρείο (πρέπει να συνεχιστεί για 5 ημέρες στο σπίτι), γιατί διαφορετικά το χρώμα των δοντιών δεν προλαβαίνει να σταθεροποιηθεί και τα δόντια τείνουν να επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα.
Αν δεν γίνει καθόλου λεύκανση στο ιατρείο, ο ασθενής θα χρησιμοποιεί το ειδικά ναρθηκάκια μιας χρήσης για 10 ημέρες επί μισή ώρα την ημέρα (παλαιότερα χρειαζόταν να φορά τα ναρθηκάκια για 15 ημέρες για όλη την διάρκεια της νύχτας).
SOS: Τα προιόντα φαρμακείου και super market είναι μόνο για τη συντήρηση της λεύκανσης (οδοντόκρεμες, βερνίκια, λευκαντικές ταινίες).

Πότε κάνουμε λεύκανση;

  • Όταν τα δόντια είναι σκούρα, κίτρινα, γκρι....
  • Εκ γενετής
  • Από την πάροδο του χρόνου
  • Από τη χρήση φάρμακων πχ τετρακυκλίνη
  • Από τη χρήση καφέ, τσάι, αναψυκτικων, κοκκινου κρασιού
  • Από τη χρήση τσιγάρου

Πως λειτουργεί;

Ένα ειδικό Τζέλ υπεροξειδίου του καρβαμιδiου  ή του υδρογόνου
εφαρμόζεται πάνω στα δόντια, εισχωρεί μέσα τους, παράγει οξυγόνο και διασπά τις χρωστικές μέσα στο δόντι, δεν αλλάζει τη δομή του δοντιού, δεν δρα επιφανειακά καταστρέφοντας την αδαμαντίνη, απλά αλλάζει το χρώμα του δοντιού.

Είναι  ασφαλής διαδικασία;

Η λεύκανση σαν θεραπεία είναι η πιο απλή και συντηρητική διαδικασία της αισθητικής οδοντιατρικής.
Πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας, καθημερινά γίνονται στον κόσμο χιλιάδες λευκάνσεις.
Ξεκίνησε στις ΗΠΑ από τον Dr Haywood  15 χρόνια πριν.
Από τότε έχουν γίνει εκατοντάδες κλινικές και ερευνητικές μελέτες ρεστάροντας την ασφάλεια της διαδικασίας στους ανθρώπινους ιστούς. Έχει αποδειχθεί πως δεν βλάπτει την αδαμαντίνη, γιατί δεν δρα αποτρίβοντας αυτήν, δεν προκαλεί προβλήματα στο στομάχι, δεν προκαλεί καρκίνο του στόματος.  Η μόνη επιπλοκή της είναι μια παροδική ευαισθησία σε ένα 10% του πληθυσμού, η οποία κρατάει όσο και η λεύκανση, και φεύγει αμέσως μετά το τέλος αυτής. Τα δόντια δεν γίνονται πιο αδύνατα, απλά πιο λευκά !!!

Τι περιέχει το gel λεύκανσης;

Υπεροξείδιο του καρβαμιδίου σε συγκεντρώσεις  10,15,20%  για λεύκανση στο σπίτι.
Και 35-38% για λεύκανση στο ιατρείο.
Κάποια σκευάσματα περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Τα σύγχρονα σκευάσματα λεύκανσης περιέχουν PF (νιτρικό κάλιο και φθόριο) για ελαχιστοποίηση της ευαισθησίας, ενδυνάμωση της αδαμαντίνης και πρόληψη της τερηδόνας .

Πόσο κρατάει το λευκό χρωμάτων δοντιών μετά από λεύκανση;

Τα ερευνητικά  δεδομένα  αναφέρουν  ότι η λεύκανση  διαρκεί  για πολλά χρόνια στο 80 -100% της  αρχικής  της  κατάστασης. Η βασική προϋπόθεση είναι μια φορά το χρόνο να γίνεται ένα φρεσκαρισμα-touch up  για 2-3 ημέρες  χρησιμοποιώντας  τα ναρθηκάκια, σε ένα πολύ χαμηλό κόστος.

Υπηρεσίες24 ΩΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Περισσότερα