Ολοκεραμικές Θήκες

Ολοκεραμικές Θήκες

Ceramic or zirconia crowns: αποτελούνται μόνο από πορσελάνη

Mια άλλη αισθητική παρέμβαση είναι η αντικατάσταση των παλιών μεταλλοκεραμικών στεφανών με το χαρακτηριστικό γκρί χρώμα στα ούλα, με ολοκεραμικές στεφάνες που αποτελούνται μόνο από πορσελάνη (ceramic or zirconia crowns).

Οι  ολοκεραμικές στεφάνες έχουν  πολύ μεγάλη αντοχή και έτσι δεν είναι αναγκαία η παρουσία  εσωτερικά μεταλλικού σκελετού.  Ενας  λευκός  πυρήνας  πορσελάνης  ή ζιρκονίας  εξασφαλίζει την μεγάλη αντοχή στη θήκη,  μέχρι 400 MPa.

Ταυτόχρονα ο πυρήνας  κρύβει πολυ ικανοποιητικά τυχόν δυσχρωμίες του δοντιού.

Ο πυρήνας επενδύεται εξωτερικά από πορσελάνη προηγμένης τεχνολογίας  παρέχοντας άριστες οπτικές ιδιότητες, και εκπληκτική  χρωματική ταύτιση της θήκης με τα υπόλοιπα δόντια. Το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή  προσθιων κυρίως ολοκεραμικών γεφυρών.

Για περισσότερες πληροφορίες:
IPS e.max special e.dition August Bruguera & IPS e.max Ceram Oliver Brix

Εναλλακτικά μπορούμε να αποφύγουμε την θήκη όταν το δόντι έχει λιγότερες φθορές και να είμαστε πιό συντηρητικοί τροχίζοντας λιγότερη οδοντική  ουσία. Τα κεραμικά  επένθετα  (porcelain onlays) είναι σφραγίσματα από πορσελάνη, που κατασκευάζονται από τον οδοντοτεχνίτη, έχουν άριστη αισθητική, συγκολλούνται στο δόντι μετά από αποτύπωμα, εφαρμόζουν τέλεια, και έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τα σφραγίσματα συνθετικής ρητίνης.

Case book (κατεβάστε το εδώ)

The ivoclar vivadent picture book of exemplary all-ceramic clinical cases
volume 1

Υπηρεσίες24 ΩΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Περισσότερα