White Christmas, White Smiles

queen.gr , White Christmas, White Smiles

Λευκά Χριστούγεννα με λευκά δόντια. Αυτό επιθυμούμε όλοι και η Ελισάβετ Κουκοπούλου, Οδοντίατρος, DDS, Master of Science in Esthetic Dentistry, UvM, US, μας δείχνει τους τρόπους να αποκτήσουμε κατάλευκα, όμορφα δόντια. Εσείς απλά επιλέξτε αυτόν που σας ταιριάζει.

Βλέπετε τις celebrities να χαμογελούν και ζηλεύετε; Θέλετε να αποκτήσετε αυτά τα υπέροχα δόντια και το αστραφτερό χαμόγελο τους, αλλά φαντάζεστε ότι είναι δύσκολο, παίρνει χρόνο, πονάει και κοστίζει πάρα πολύ; Όλα αυτά, όμως δεν ισχύουν και καταρρίπτονται σε μία συζήτηση με την Ελισάβετ Κουκοπούλου, Οδοντίατρο, D.D.S, MSc University of Michigan, US, εξειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική. Ετοιμαστείτε αυτές τις γιορτές να κοιτάνε όλοι το δικό σας χαμόγελο! White Christmas, White Smiles!

«Μικρές αλλαγές αρκούν για ένα υπέροχο χαμόγελο» λέει η Ελισάβετ και συμπληρώνει «Στις μέρες μας η αισθητική οδοντιατρική δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των εκκεντρικών διασήμων και πλουσίων, αλλά αφορά όλους όσοι νοιάζονται για την υγεία και την εμφάνιση των δοντιών τους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή το επάγγελμά τους. Αφορά όσους έχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα και θέλουν να χαμογελούν άφοβα».

Η λεύκανση είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό για άμεση μεταμόρφωση του χαμόγελου και αποτελεί πλέον μέρος της στοματικής μας «ρουτίνας» στον οδοντίατρο μας, αφού είναι αλήθεια ότι τίποτα δεν φωτίζει ένα πρόσωπο όσο μια σειρά από γερά και αστραφτερά δόντια. «Η λεύκανση γίνεται στο ιατρείο για 3 δεκαπεντάλεπτα με ειδικό υλικό που ενεργοποιείται με τη χρήση πηγής φωτός (ειδική λάμπα). Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ναρθηκάκια εξατομικευμένα, προσαρμοσμένα στο στόμα σας για 2 ώρες στο σπίτι» λέει η Ελισάβετ και συνεχίζει «Δεν συνιστάται μόνο λεύκανση στο ιατρείο, πρέπει να συνεχιστεί για 5 ημέρες στο σπίτι, γιατί διαφορετικά το χρώμα των δοντιών δεν προλαβαίνει να σταθεροποιηθεί και τα δόντια τείνουν να επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Αν δεν γίνει καθόλου λεύκανση στο ιατρείο, θα χρησιμοποιείτε τα ειδικά ναρθηκάκια λεύκανσης τουλάχιστον για 10 ημέρες επί 2 ώρες ανά ημέρα».

Όσο για το τι μπορεί να προκαλέσει η Ελισάβετ λέει «Η λεύκανση δοντιών είναι πλέον μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Μπορεί να δημιουργήσει παροδική ευαισθησία, η οποία όμως φεύγει αμέσως μετά το τέλος της λεύκανσης. Όσο κρατάει η διαδικασία, απαγορεύεται το τσιγάρο, ο καφές και το κόκκινο κρασί». «Από κει και πέρα απλά μια φορά το χρόνο θα κάνετε ένα φρεσκάρισμα-touchup για 2-3 ημέρες χρησιμοποιώντας τα ναρθηκάκια, σε ένα πολύ χαμηλό κόστος».

Εκτός, από τη λεύκανση, όμως, προτείνονται και εφαρμόζονται και δύο τεχνικές με τις οποίες αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που αφορούν το σχήμα και τη θέση των δοντιών: δόντια ελαφρώς στραβά, μικρά ή αφύσικα μεγάλα, πολύ τετράγωνα ή πολύ μυτερά, σπασμένα ή φθαρμένα από το πέρασμα του χρόνου, καθώς και με αντιαισθητικά κενά μεταξύ τους. Οι όψεις πορσελάνης και οι όψεις ρητίνης (bonding).

«Η επιδιόρθωση των δοντιών και η παράταξή τους σε μια ευθεία δεν αρκούν για τη σύνθεση ενός καλαίσθητου χαμόγελου. Η αισθητική παρέμβαση πρέπει να 'μιμείται' τη φύση και να προσδίδει μοναδικότητα, γιατί κάθε χαμόγελο είναι μοναδικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται» σημειώνει η Ελισάβετ Κουκοπούλου.

«Οι όψεις πορσελάνης χωρίς τρόχισμα» λέει η Ελισάβετ «είναι ιδανικός τρόπος αν θέλετε ένα καινούργιο λαμπερό χαμόγελο, αλλά δεν σας αρέσει καθόλου η ιδέα, να τροχιστούν τα δόντια σας» και εξηγεί «Οι παραδοσιακές όψεις πορσελάνης είναι φλούδες πορσελάνης πάχους 0,5 μέχρι και 1 χιλιοστού, που συγκολλούνται στην πρόσθια μόνο επιφάνεια των δοντιών και χαρίζουν όμορφα χαμόγελα. Αντίστοιχα πρέπει να αφαιρεθεί ένα πολύ λεπτό στρώμα δοντιού, όσο το νύχι μας, για να αφεθεί χώρος για την πορσελάνη.»

«Οι νέες όψεις πορσελάνης έρχονται δυναμικά να προστεθούν στα πιο σύγχρονα όπλα της αισθητικής οδοντιατρικής, αφού πρόκειται για πολύ λεπτή πορσελάνη σαν φακός επαφής και τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα ή και καθόλου (minimalprepandnonprepveneers)» λέει η Ελισάβετ και τονίζει «Αν και έχουν τόσο λεπτό πάχος διαθέτουν απίστευτη αντοχή (ultrathinveneers).»

Για τον τρόπο που εφαρμόζεται η μέθοδος λέει «Ένας λευκός πυρήνας πορσελάνης και συγκεκριμένα διπυριτικού λιθίου, δίνει τη δύναμη στην όψη και στη συνέχεια επενδύεται από πολύ λεπτή φλούδα πορσελάνης που μιμείται τέλεια τις οπτικές ιδιότητες του δοντιού» και εξηγεί «Οι πολύ λεπτές όψεις μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των δοντιών μέχρι και 5 τόνους, να γεμίσουν διαστήματα, δόντια προς τα μέσα, κοντά δόντια, μικρά δόντια. Η όλη διαδικασία απαιτεί τρεις επισκέψεις και το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και το χρώμα τους δεν αλλοιώνεται με το χρόνο» συμπληρώνει.

«Επίσης, όταν ένα χαμόγελο αλλάζει με όψεις πορσελάνης, μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό παραδοσιακών όψεων σε δόντια που χρειάζονται τρόχισμα- λίγο πιο πεταχτά ή πιο σκούρα, με όψεις που απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου προετοιμασία στο δόντι. Μέσα από τη λεπτή όψη περνά το φως, κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο φυσικό» καταλήγει.

Όσο για τις όψεις σύνθετης ρητίνης η Ελισάβετ Κουκοπούλου, D.D.S, MSc Χειρουργός Οδοντίατρος λέει «Πρόκειται για μια μέθοδο κατά την οποία τα δόντια που παρουσιάζουν πρόβλημα καλύπτονται μερικά ή ολικά με σύνθετη ρητίνη, ένα υλικό που μοιάζει χρωματικά με τους οδοντικούς ιστούς. Η τεχνική του bonding συνιστάται κυρίως για την τροποποίηση του σχήματος, του μεγέθους και της θέσης των δοντιών και όχι τόσο του χρώματός τους». Και συμπληρώνει «Πρόκειται για μια μέθοδο ανώδυνη, που τις περισσότερες φορές δεν απαιτεί καν τρόχισμα των δοντιών, είναι χαμηλού κόστους και μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και σε 2 ώρες!»

www.queen.gr/OMORFIA/BEAUTY-PEOPLE/item/31605-White-Christmas,White-Smiles-me-thn-Elisabet-Koykopoyloy-Odontiatro-D-D-S,-Msc

White Christmas, White Smiles,

Dr Elisabeth Koukopoulou, DDS, MSc

Eνημέρωση24 ΩΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Περισσότερα