Χαμογελα με στυλ

Χαμογελα με στυλ "DOWN TOWN"

Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά τώρα τελευταία σαν να έχει πιάσει όλους μια μανία για τέλεια κατάλευκα δόντια. Η αισθητική οδοντιατρική ειδικά στην Ελλάδα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και βρίσκεται πλέον στην καθημερινότητά μας. Τρανό παράδειγμα και οι αντιπρόσωποι του εγχώριου σταρ–σύστεμ οι οποίοι πλέον ανταγωνίζονται για το λευκότερο χαμόγελο. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι.

Είναι πάντα κολακευτικό ένα αφύσικα κατάλευκο χαμόγελο?
Μήπως τα χαμόγελα παραγίνονται ίδια μεταξύ τους και κάποιες φορές δείχνουν σαν ξένα σε κάποιους?

Για να μου λυθούν όλες μου οι απορίες ήρθα σε επαφή με την Dr Ελισάβετ Κουκοπούλου οδοντίατρο με Master of Science στην αισθητική οδοντιατρική η οποία παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα έδωσε απάντηση σε όλες μου τις ερωτήσεις. «Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια παρεξηγημένη αντίληψη για το τι είναι πραγματικά όμορφο σε ένα χαμόγελο.

Έτσι βλέπουμε συχνά δόντια τετράγωνα, ίδιου μεγέθους, με το ίδιο μάκρος στην μπροστινή και στην πίσω περιοχή του στόματος. Αυτό κατά την άποψη μου είναι τελείως λάθος. Στην Αμερική δεν συμβαίνει αυτό. Για παράδειγμα αν κάποιος επιθυμεί ένα πολύ λευκό χαμόγελο, μονό οι όψεις πορσελάνης είναι η επιλογή του.

Εξ άλλου, όπως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός έτσι ακριβώς και η οδοντοστοιχία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Δηλαδή, εξακολουθώ να αναρωτιέμαι κάποιοι είμαστε καταδικασμένοι σε άσχημο χαμόγελο?«Όχι βέβαια» συνεχίζει η ίδια. «Τα δόντια όλων μας πλέον μπορούν να δείχνουν τέλεια αλλά πάνω απ όλα φυσικά,  σαν να έχουμε γεννηθεί έτσι, και όχι ψεύτικα και να υποδηλώνουν ότι είναι φτιαγμένα σε κάποιο ιατρείο.

Για να συμβεί αυτό τα δόντια πρέπει να είναι εναρμονισμένα στην εξωτερική εμφάνιση του κάθε ασθενή, στο χρώμα της επιδερμίδας του, των μαλλιών του, στο σχήμα του προσώπου του.

Για να διορθώσουμε κάποιο χαμόγελο πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πρόσωπο συνολικά, τα χείλη τις ρινοπαριακές αύλακες  το ίδιο το φυσικό σχήμα και χρώμα των δοντιών. Όλοι μπορούμε να έχουμε ένα πραγματικά Χολιγουντιανό χαμόγελο χωρίς να φαίνεται παράταιρο, χωρίς να αλλοιώνει το προφίλ μας και χωρίς να είναι αφύσικα λευκό σαν να φοράμε ψεύτικη οδοντοστοιχία.

Σίγουρα όλοι οι μεγάλοι σταρς έχουν υποβληθεί σε αισθητική οδοντιατρική αλλά χάρη στις όψεις πορσελάνης καθώς και στην γνώση αλλά και την αισθητική του οδοντιάτρου το αποτέλεσμα είναι τέλειο αλλά και απόλυτα φυσικό.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν ανάγκη αισθητικής παρέμβασης «Φυσικά» λέει γελώντας.
«Εγώ προσωπικά όταν δω ένα γοητευτικό χαμόγελο με δόντια καθαρά και υγιή ακόμα και όταν έχει κάποιες μικρές ατέλειες απλώς δεν θέλω να το αλλάξω!» Στην τελευταία μου ερώτηση, αν υπάρχει κάτι πολύ καινούργιο για το οποίο αξίζει να μάθουμε περισσότερα στον τομέα της αισθητικής ιατρικής η Ελισάβετ απαντάει: «Βεβαίως.

Αυτήν τη στιγμή είμαστε ικανοί πλέον να τοποθετούμε καινούργιες όψεις πορσελάνης πολύ λεπτές και ανθεκτικές και έτσι πολύ συχνά μπορεί να χρειάζονται ελάχιστο η και καθόλου τρόχισμα!»

Eνημέρωση24 ΩΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Περισσότερα